Feed on
Posts
Comments

В събота почетохме хубавото време (и глобалното затопляне) с първата за годината разходка из планина – в нашия случай, Витоша. След кратко главоблъскане се качихме с лифта до Бай Кръстьо, откъдето врътнахме едно кръгче до Голи Връх през платото до Комините и обратно. Имахме си от всичко: кал, сняг, лед, слънце, зачервени бузи и пронизващ вятър на Платото…Разбрах, че Комините носят наименованието си от улеите, образували се в скалите, по които алпинистите се катерят като в комин :) В един момент пътеката просто се изгуби под краката ни, т.е. прерасна в част от пейзажа, обрасла с къпинак, и трябваше да търсим алтернативни начини за придвижване през торф и преспи, а когато в следващия момент все пак успяхме някак да влезем в правия път, се оказа, че на места е така тясно и заледено, че всяка по-невнимателна крачка криеше реална опасност от катурване в дерето :)

За щастие се добрахме без инциденти до Бай Кръстьо, където се нахвърлихме на най-вкусните чорби от киселец, коприва и гъби, а голямата ракия изненадващо беше (почти) удвоила размерите си в сравнение с общоприетото. Замислих се, че за първи път изобщо ходя на планина с цел туризъм през януари – дано това постави началото на една богата откъм планиноходство и скиталчества година!

От тримата ескимоси:

DSC05916

2 Responses to “Сезонът на планинарчетата”

  1. елица says:

    Еха, то си е било екстремно.
    А за супата от скиселец,, коприва и гъби ме нави. Ако идвам в София може ли да ме водите?

  2. Стрида says:

    Ели, всъщност бяха три различни супи, макар че лелката по желание прави миск от първите две :) Разбира се, че ще те водим, добре си дошла!

Leave a Reply

Блогът на Стрида Марида се задвижва от WordPress. Тема: Misty Look от Sadish Bala.
Материалите на този сайт са лицензирани под Creative Commons.